hikkaduwadream.reismee.nl

Bohorok en Berastagi

Zaterdagochtend zijn we vanuit Medan vertrokken richting Bohorok. Na een rit van ongeveer 3 uur over hobbelige wegen langs de rand van de jungle kwamen we aan in Bukit Lawang.Hier verbleven we in een rustig hotel met een kamer aan de prachtige Bohorok rivier.

We staken de rivier over met een gammel hangbruggetje om vervolgens te lunchen bij een sfeervol restaurantje met uitzicht over de prachtige rivier.

Zondag zijn we vroeg in de ochtend op weg gegaan naar Gunung Leuser National Park, wat bekend staat om zijn Oerang Oetangs. Eerst een wandeling door de kleinedorpjes om daarna uit te komen bij een oversteekplaats over de rivier. Hier lag een soort kano vol met water die een paar mannen aan het leegscheppen waren. Net toen we ons afvroegen waarom we hier stonden te wachten, bleek dat we ook daadwerkelijk in de kano de rivier over moesten. De kano zat met een touw vast aan een kabel en zo werden we zo de rivier over getrokken.

In een gebouwtje kregen we een film te zien over hoe de Oerang oetangs na gevangenschap voorbereidt worden op hun terugkeer in de natuur. Buiten bleek er in de boom al een Oerang op ons te wachten die langzaam van tak naar tak zwiepte met zijn lange armen. Prachtig om van zo dichtbij te zien.
Met een grote groep gingen we op weg naar de voederplek van de Oerangs. Onderweg kwamen we er één tegen die niet zo blij met ons was en ook vrij agressief reageerde. Bij de voederplek zagen we ineens een reus van een Oerang Oetang waar zelfs de rangers een beetje bang voor waren. We werden omsingeld met apen, helemaal geweldig.
Nadat de Oerangs uitgegeten waren, gingen we met een gids op een trekking door de jungle. Wij dachten rustig door de jungle te gaan wandelen maar dit was een beetje naïef want het leek meer op overleven. Door dicht gegroeide bosjes, bij onmogelijke stukken omhoog en weer omlaag klimmen en als klap op de vuurpijl werden we ook nog achterna gezeten door een Oerang Oetang. Maar dankzij Twan zijn Discovery kennis (van de Bear) hebben we de jungle overleeft. Helaas was het niet mogelijk om de Oerang Oetang op te eten.
Na 3 uur klimmen, klauteren, vallen en opstaan kwamen we uit bij de rivier waar we op grote autobanden de rivier afgingen. Geweldig om heerlijk te liggen en om je heen allemaal oerwoud te zien.

De volgende dag gingen we weer op weg, richting Berastagi. De vorige avond hadden we een Nederlands stel (Thijs en Anneke) ontmoet die ook richting Berastagi gingen dus gezellig met ons mee reden het hele eind!
Na aankomst in Berastagi hebben we met hun de fruitmarkt bezocht en daarna zijn we onze eigen weg weer gegaan.
In het noorden van Sumatra leven vijf verschillende bevolkingsgroepen, namelijk de Bataks. In Berastagi hebben we de huizen van de Batak Karo bezocht. Hoge huizen op palen met puntige daken die een aparte indruk geven. Soms leven deze mensen wel met 12 gezinnen in één huis.
Die nacht verbleven we in een luxe 5 sterrenhotel met groot zwembad en mooie kamer. Helaas bleven we hier maar 1 nacht en gingen we de volgende ochtend weer op weg richting Parapat; een lange maar prachtige tocht door heuvelachtig gebergte. Onderweg zijn we nog gestopt bij een waterval waar we een prachtig uitzicht hadden over het Toba meer.
In deze omgeving leeft een andere Batak bevolking, namelijk de Batak Simalungun. Onderweg zijn we gestopt om het paleis van de koning van deze Batak te bekijken. Een soort dorpje met in het midden het huis van de koning, waar hij leefde met zijn harem van ongeveer 24 vrouwen.
Vanaf Parapat hebben we met de boot het Tobameer overgestoken naar het eiland Samosir, waar we momenteel verblijven in het plaatsje Tuk Tuk. We zitten in een mooi hotel, pal aan het Toba meer en onze kamer is gevestigd in een Batak huis.

Morgen blijven we nog een dagje op het eiland en daarna gaan we verder richting Padang.

De temperatuur ligt elke dag rond de 30 graden, alleen is het vaak bewolkt en valt er in de middag regelmatig een regenbui dus wees niet bang dat we poepie bruin terugkomen (helaas).

Liefs

Tessa

Vakantiegangers; enjoy!
Hier alleen avontuur door de gladheid, waardoor je bv. keihard onderuit gaat met je fiets!
X

Bart en Sabine

He vakantiegangers,

Zo te lezen vermaken jullie je prima!
Echt fantastisch om dit allemaal te lezen, we zijn erg benieuwd naar al jullie foto's

We Love You,
Bart en Sabine

Rijk en Mariecristien

hoi

Wat een super belevenis luitjes we zien wel dat jullie genieten mooie foto's

Liefs R+Mc

Kirsten

Ik zit hier 'braaf' in de bieb proberen te studeren terwijl jullie allemaal van de vet gave avondturen beleven! Ik ben werkelijk waar een beetje jaloers! Helemaal op de temperaturen daar..
Geniet er maar gewoon heel hard!

Hoop gauw jullie avondturen in real life te horen!

Liefs