Het einde nadert snel
Hallo allemaal,
Helaas is onze laatste week alweer bijna ten einde en zullen we morgen weer terugvliegen naar Nederland. Onze laatste week op Bali hebben wat rustiger aan gedaan om toch nog een beetje te kunnen relaxen na al het reizen.
Donderdag zijn we via de ferry op Bali aangekomen en zijn we meteen doorgereden naar Lovina Beach. Het viel ons op dat Bali een heel stuk toeristischer is als Sumatra en Java want overal liepen toeristen. Dit was op Sumatra en Java helemaal niet het geval want hier kwam je maar af en toe een toerist tegen. Soms voelde je je net een beroemdheid want veel lokale mensen willen een handje schudden, met je op de foto of studenten willen je interviewen voor school.
De eerste paar dagen op Bali hebben we nogal pech gehad met het weer want er was overdag veel bewolking en het regende ook heel regelmatig en dan kwam het met bakken uit de lucht.
In Lovina zijn we ’s ochtends heel vroeg dolfijnen gaan kijken op zee en we hebben er veel gezien, wat enorm leuk was. Je kon merken dat het echt een toeristische attractie is geworden want zodra er een dolfijn werd gespot, vlogen er meteen 26 boten op het beest af. Hierdoor leek het alsof de dolfijnen een beetje opgejaagd werden en hier hadden we toch onze twijfels wel bij.
De avond van oud&nieuw kwam het wederom weer met bakken uit de lucht en hebben we snel op het strand wat vuurwerk afgestoken. Toen het even later wat droger werd zijn we naar het centrum gegaan om nog wat te drinken. Hier aangekomen bleek dat alle barren en cafés al dicht waren omdat er nauwelijks oud&nieuw gevierd werd. Daar zaten we dan.. Op de weg terug naar het hotel kwamen we langs een ander hotel waar we nog muziek hoorden. Hier bleek nog een privé feestje aan de gang van een aantal locals en zij vonden het prima dat wij gezellig met ze meededen. Uiteindelijk was het dus toch nog een leuke avond geworden.
De volgende dag zijn we naar de oostkust van Bali gereden naar Amed, een wat rustiger plaatsje pal aan het strand.
Zondag hebben we in Amed gedoken bij een Japans vliegtuig wrak uit de Tweede Oorlog. We hebben hier twee duiken gemaakt en dit was echt geweldig! Het is zo prachtig mooi daar beneden dat je echt ogen tekort komt want overal om je heen is wel iets te zien.
De volgende dag zijn we in de stromende regen naar onze volgende bestemming gereden; Ubud. Een wat bekender plaatsje en hierdoor nog veel meer toeristen. Het stikt hier van de Australiërs. Het weer was in Ubud gelukkig een heel stuk beter dus hier hebben we nog een beetje van de zon kunnen genieten.
Vandaag zijn we naar onze laatste bestemming in Bali gereden, Tuban wat vlakbij het bekende Kuta ligt. Hier kom je echt om in de toeristen en je kunt hier aan alles zien en merken dat de locals echt zijn ingesteld op het toerisme. Gelukkig blijven we hier maar 1 dagje want dit is toch niet echt wat voor ons.
De temperatuur ligt hier een stukje hoger dus dat kunnen we gelukkig nog wel meepakken voordat we naar huis gaan. Morgenochtend kunnen we nog even relaxen en dan vliegen we aan het einde van de middag naar het koude Nederland. We hebben gehoord dat het aankomend weekend iets warmer wordt dus hopelijk hebben we het niet al te koud J
Bedankt voor al jullie leuke berichtjes en tot snel maar weer!
Liefs Twan en Fransien
Jammer dat er weer een einde is gekomen aan jullie reis! Maar wel gezellig dat jullie weer terug komen!
Gauw weer een wat drinken?
Liefs
een beetje laat, maar bij deze nog een gelukkig nieuwjaar! erg leuk om de verhalen te lezen, zal wel balen zijn om nu alweer terug te moeten. fijne terugreis en we spreken snel weer af!
Hoi
nou een geruststelling hier is het nu 15.00 uur en komt het met bakken uit de lucht.
We willen jullie een goede terugreis wensen en bellen wel als jullie thuis zijn
Eerst gaan we morgen 3 dagen op tour
liefs Rijk en Mc
Ja veel van die ozzies gaan daar op vakantie :P
Nou succes met de terugtocht, hier is het iig goed aan het dooien (eindelijk!) en t weekend behoorlijk ver boven nul..
"See ya guys"
He vakantiegangers,
We wensen jullie een fijne laatste dag toe en een hele goede terugreis!!!
Bel je even als jullie in nederland zijn??????
Een hele dikke kus van je-zus en natuurlijk ook van Bart
LOVE YOU
Jammer als het einde dan al weer in zicht is he!?
Een hele goed terugreis.. ik kom snel de foto's bekijken!