de laatste dag..
Onze laatste week hier in Sri Lanka is helaas bijna ten einde gekomen en vandaag gaan we nog genieten van onze laatste dag.
Maandag hebben we onze vriend Arno van het vliegveld gehaald. Hij is 4 maanden op reis en doordat hij toch in de buurt was, kwam hij ons een weekje gezelschap houden.
In Thailand had Arno zijn Padi gehaald dus om meteen van de gelegenheid gebruik te maken zijn we dinsdagochtend samen gaan duiken. Op de plek waar we gingen duiken lag het wrak van een grote olietanker, wat onwijs gaaf was om te zien onder water. Helaas waren er op deze plek niet zoveel vissen maar toch prachtig om eens gezien te hebben.
Woensdag hebben we op de school een spelletjesdag gehouden voor alle kinderen. We hadden 9 spelletjes verzonnen; ring gooien, bowlen, blik gooien, zaklopen, parcours lopen, stoelendans, hoelahoep, limbodansen en met een lemon op een lepel rennen. We hadden de kinderen onderverdeeld in groepjes en elk groepje kon steeds wisselen naar een ander spel. Het duurde even voordat de kinderen en leraressen eenmaal doorhadden wat nu precies de bedoeling was, maar toen ze het doorhadden liep het erg goed. We hadden een aantal spelletjes die de kinderen niet kenden maar die ze wel erg leuk vonden. De ochtend verliep een beetje chaotisch maar de vrolijke en lachende kinderen maakten alles goed. Ze vonden het prachtig om te doen en ook wij hadden er veel plezier in. Aan het einde kregen we de leraressen zover dat zij stoelendans gingen doen, wat ook een komisch tafereel was en de kinderen vonden het prachtig.
Aan het einde van de spelletjesochtend kregen alle kinderen als prijsje een zakje snoep en ook hadden we een lunch voor ze geregeld. Dit keer geen broodjes maar een echte lunch met rijst en kip. Veel kinderen krijgen dit niet vaak te eten omdat dit toch wat prijziger is voor de meeste gezinnen. Dit was te merken want de kinderen zaten ervan te smullen!
Een geweldige dag vol plezier wat ons een super goed gevoel gaf als afsluiting van de goede doelen.
Donderdag zijn we op dagtrip geweest naar Yala National Park om wat dieren te spotten. Eerst een aantal uren rijden naar Tissamahara om daar even te lunchen bij Refresh. Rond 14.30 uur gingen we met een jeep op weg naar Yala voor de safari en door het prachtige weer hadden we meer kans om veel dieren te zien. We kwamen van alles tegen; herten, krokodillen, apen, pelikanen, pauwen, olifanten, varanen en vogels, maar helaas geen luipaard. We hoorden onderweg dat hij bij de rots was gezien maar toen we bij de rots aankwamen was hij helaas al weg. We waren steeds een paar minuten te laat wat erg jammer was. Toch erg genoten van deze trip want Yala is een prachtig park met een geweldig mooi stuk natuur.
Vrijdag hebben we een scooter gehuurd en zijn we in het binnenland door de bergen gereden richting de watervallen. Een prachtig ritje over hobbelige wegen door de theeplantages en overal waar je keek was het groen. Het was een warme dag maar op de scooter met een lekker windje was het goed te doen. Tussen al het groen gingen we een steil weggetje omhoog en kwamen we bij de ingang van de watervallen. De entree kosten voor kinderen was 5 rupee, voor volwassenen 20 rupee en voor buitenlanders 200 rupee.. Hoe bedoel je discriminatie?!
We gingen een steile trap omhoog door de jungle waar je onderweg bij drie watervallen kon kijken. Aangekomen bij de laatste waterval konden we even lekker zwemmen in het heerlijke heldere water wat zeer verfrissend was.
Op de terugweg moesten we verplicht gaan lunchen omdat Arno een lekke band had met zijn scooter. Gelukkig was het snel gemaakt en konden we weer op weg naar huis.
Vandaag is onze laatste dag hier in Hikkaduwa, wat we erg jammer vinden. We gaan onze koffer inpakken en vanmiddag afscheid nemen bij de families van Jagath en Prema. Vanavond is er een soort Bob Marley feestje op het strand en dit leek ons een mooie gelegenheid om afscheid te nemen van Hikkaduwa.
We hebben een geweldige tijd gehad hier in Sri Lanka maar helaas is onze tijd veel te snel gegaan. We hadden het hier nog wel 2 maanden extra vol kunnen houden. Helaas komen aan alle leuke dingen een einde en zitten we morgenochtend in het vliegtuig richting het koude Nederland.
We hebben hier veel leuke mensen leren kennen en onze band met Jagath en Prema is vele malen groter geworden. De liefde en gastvrijheid van de bevolking in Sri Lanka is erg groot en dit zullen we dan ook erg gaan missen.
Het werken aan de goede doelen heeft ons een geweldig gevoel gegeven en we vonden het erg leuk om te doen. Het is prachtig om te zien hoe je de mensen in Sri Lanka blij kunt maken met kleine dingen en hoe vrolijk de mensen hier zijn, ondanks dat ze vreselijk arm zijn.
Het is moeilijk om te beschrijven hoe geweldig het hier is.. Eigenlijk moeten jullie gewoon zelf een keer naar Sri Lanka gaan om mee te maken hoe het leven hier is.
Helaas is nu de tijd gekomen om het volgende te zeggen, ook al doet het zoveel pijn: tot snel in Nederland!
Bedankt voor al jullie interesse en leuke berichtjes in de tijd dat wij hier waren. We vonden het elke keer erg leuk om jullie berichtjes te lezen.
Veel liefs!
ja jammer voor jullie dat het weer voorbij is. Trek maar iets warms aan het is hier gelukkig niet meer zo heel koud zo'n 7 graden en de sneeuw is weg. Wij wensen jullie een goede en veilige terugreis en tot gauw.
dikke kus van ons
ah jongens, jammer dat het er al op zit voor jullie, en ik lees dat dit ook wel moeilijk is. Het is wel een heel goed teken dat het zo snel is gegaan, maar had jullie nog wel langer gegund (nog ef langer genieten daar). Succes de eerste dagen in NL, kan me voorstellen dat dat raar zal zijn!
liefs Tes
wat fijn dat jullie zoveel hebben kunnen doen daar en toch ook vakantie kunnen houden , tja aan alles komt een eind . Maar jullie worden hier ook weer met open armen ontvangen ,wel thuis, helaas voor jullie is de sneeuw weg .groetjes riet
Wat leuk om jullie berichtjes te lezen en niet te vergeten de foto's natuurlijk.
Fijn voor jullie dat je het zo ontzettend goed naar de zin hebt gehad, maarja aan alles komt een eind maar de herinnering die blijft.
gr Lia en Tino
Welkom thuis...
Jullie kunnen weer terug kijken op een mooie tijd in Sri Lanka.